пʼятниця, 17 травня 2024 р.

Колекція ляльок-мотанок  в шкільній бібліотеці поповнилася ще однією лялечкою. На зустріч з Ольгою Манжурою, арт-терапевткою Благодійного фонду "Посмішка ЮА", яка провела майстер-клас, була запрошена завідуюча бібліотекою. Нові знання, нові навички, нова лялька, гарні емоції. Щиро дякуємо пані Ользі за позитивно проведений час й розуміння свого стану.

Мобільні виїзди здійснюються в межах проекту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), який реалізується силами Благодійного фонду "Посмішка ЮА" спільно з ЮНІСЕФ та за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) та уряду Японії.











четвер, 16 травня 2024 р.

З Днем вишиванки!

Одягну я зранку білу вишиванку,
Заплету у косу я червоний мак,
Вмиюся росою з зілля на світанку
І піду між люди так.
Хай усі навколо день новий стрічають,
Хай співають гучно радісних пісень,
Бо сьогодні свято (українці знають!)
Й весело святкують вишиванки День!

З Днем Вишиванки!

У День вишиванки хочемо побажати миру і злагоди в ваших будинках і серцях. Нехай ваш патріотизм допомагає захищати Україну та робити її цілісної, успішною. Пам'ятайте, що ми – Українці й зможемо все!




Канікули із Запорізькою політехнікою

З 1 по 15 червня 2024 року на базі Національного університету «Запорізька політехніка» буде проведено освітній захід «Канікули із Запорізькою політехнікою».

Пропонуємо учням 8-9-х класів заповнити форму реєстрації!Форма реєстрації на канікули: https://forms.gle/h5Gw7F4wLKkuTFgT9


понеділок, 13 травня 2024 р.

Онлайн-зустріч з представниками СЮП "Кібербулінг, його причини та наслідки"

Циганова Інна Олегівна, лейтенант поліції, інспектор СЮП ВП ЗРУП ГУНП в Запорізькій області провела з дітьми 6-Б класу профілактичну бесіду-онлайн на тему протидії кібербулінгу. Нагадала здобувачам освіти, як виглядає кібербулінг, які його причини та потенційні наслідки, та як припинити булінг в інтернеті.



Запорізький авіаційний фаховий коледж ім. О. Г. Івченка запрошує учнів 9-х класів на Квест "Шлях до мрії: Відкрий своє покликання"


Запорізький авіаційний фаховий коледж ім. О. Г. Івченка запрошує учнів 9-х класів на Квест "Шлях до мрії: Відкрий своє покликання", який відбудеться 17 травня о 14:30 у приміщенні Запорізького авіаційного фахового коледжу. Реєстрація за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxTCK9NT55pGIt3r2ys4uEzIiK21pgNYM4fETQH4xmTN7EzQ/viewform?usp=sf_link

пʼятниця, 10 травня 2024 р.

Клас безпеки. Залізничний переїзд. Правила поведінки біля залізничної колії.

    Для того, аби не зазнати травматизму на залізничному транспорті варто знати та дотримуватися правил поведінки на залізничних об’єктах та поблизу них.

Пам’ятка з безпеки на залізниці

    Кожен громадянин, який потрапив на залізницю, повинен пам’ятати про особисту безпеку і захистити себе і дитину, дотримуючись основних правил:

- Не переходьте через залізничні колії у невстановлених місцях, не перебігайте перед поїздом, що наближається. Пам’ятайте, що поїзд відразу зупинити не можна.

- Для переходу через залізничні колії користуйтеся перехідними мостами, пішохідними настилами і переїздами, звертайте увагу на покажчики, уважно слухайте звукові сигнали, що подаються. На станціях, де немає мостів і тунелів, переходьте залізничні колії по настилах або в місцях, де встановлені покажчики.

- Проїзд на дахах і підніжках вагонів, перехідних площадках і в тамбурах вагонів, а також вантажних поїздах категорично заборонений.

- Не виходьте на міжколії відразу після проходження поїзда, переконайтеся у відсутності поїзда зустрічного напрямку.

- Не підлазьте під вагони.

- Не влаштовуйте ігор та інших розваг (фото, відеозйомка) на залізничних спорудах.

- Для уникнення ураження електричним струмом, не залазьте на дахи вагонів.

- Не наближайтеся до лежачого на землі електропроводу ближче 10 метрів.

- Не ходіть в районі стрілочних переводів, це може призвести до травми.

- При користуванні залізничним транспортом дотримуйтесь правил поведінки на вокзалах і проїзду в поїздах:

не стійте близько до краю платформи при наближенні поїзда;

не сідайте і не виходьте на ходу поїзда;

входьте у вагон і виходьте з вагона при повній зупинці поїзда і тільки на сторону, що має посадочну платформу;

перебувати на залізничних коліях в стані алкогольного сп’яніння небезпечно для життя.