пʼятниця, 24 січня 2020 р.

24.01.2020 року комісії з громадського контролю провела чергову перевірку шкільної їдальні з питань:
1.  Санітарно-гігієнічний стан харчоблоку, їдальні, підсобних приміщень.
2.  Асортимент буфетної продукції.
3. Організація постачання продуктів.
4.Дотримання умов збереження швидкопсувних продуктів, терміни їх реалізації.
5. Дотримання графіка харчування учнів.
6. Виконання працівниками харчоблоку вимог чинного законодавства України, про охорону праці, техніки безпеки і пожежної безпеки, санітарних норм, правил внутрішнього трудового розпорядку.

1.    Санітарно-гігієнічний стан обідньої зали, харчоблоку та підсобних приміщень задовільний. Здійснюється вологе прибирання, столи в обідній залі протираються після кожного прийому їжі, витирається пил. Столи накривають вчасно.
2.    Асортимент шкільного буфету погоджено директором ТОВ «Дніпроспецторг-М» та затверджено директором закладу освіти.  Заборонених для продажу продуктів в асортименті немає.
3.    Забезпечується своєчасне постачання необхідної кількості якісних продуктів харчування в асортименті відповідно до меню та умов цього Договору(згідно графіку завезення).
4.    Продукти харчування зберігаються відповідно до встановлених правил, враховується товарне сусідство. Швидкопсувні продукти зберігаються в холодильниках, де витримується температурний режим, ведеться графік його обліку. На відкритих продуктах є дата та час розпакування (на стікерах).
5.    Харчування учнів здійснюється згідно графіку, затвердженого наказом ЗЗОШ №92 від 25.11.2019 № 412 р «Про організацію харчування учнів у ЗЗОШ №92 у 2020 році». На момент перевірки безоплатне пільгове  харчування отримало – 72 учнів, з них: 3 - діти-сироти, 7 учнів з малозабезпечених сімей, 12 дітей з сімей учасників бойових дій, 50 учнів з особливими освітніми потребами.
6.    Правила техніки безпеки в шкільній їдальні дотримуються. Своєчасно заповнюються та проводяться інструктажі з охорони праці, пожежної безпеки та техніки безпеки. Організовано чергування вчителів  у їдальні. 

Рекомендовано:
1. Не допускати порушень санітарно-гігієнічного стану їдальні.
2. Суворо дотримуватися переліку буфетної продукції, затвердженої СанПіН, не допускаючи продаж шкідливих для дитячого здоров’я продуктів.
3. Приймати продукти харчування, ретельно перевіряючи строки їх реалізації; зберігати відповідно встановлених правил.
4. Дотримуватися графіка харчування учнів.
5. Своєчасно проводити інструктажі з охорони праці, пожежної безпеки та техніки безпеки.


За результатами перевірки було складено Акт громадського контролю за станом харчування



Немає коментарів:

Дописати коментар