середа, 18 грудня 2019 р.

Громадський контроль

18.12.2019 року, членами комісії громадського контролю (наказ по ЗЗОШ № 92 від 30.08.2019 № 217 "Про створення комісії громадського контролю за якістю харування у ЗЗОШ №92 на 2019/2020 н.р." у складі: заступника директора з НВР,  соціального педагога - Алейнікової А.В., представником батьківської громадськості -   Боєвою В.В.,  фахівцем з ОП Хорунжею А.Л було здійснено перевірку відповідно до затвердженого плану роботи комісії та встановлене наступне:
Перевірка проведена за адресою: м. Запоріжжя, вул. Лахтінська, буд.9 з питань
1.  Дотримання правильності калькуляції; правильності ваги відпущеної продукції..
2. Санітарно-гігієнічний стан харчоблоку, їдальні.  Проведення прибирання, миття посуду та інвентарю з використанням миючих, чистячих, дезінфікуючих засобів.
3. Асортимент буфетної продукції.
4. Правильність зберігання у коморах та підсобних приміщеннях їдальні, дотримання установлених строків реалізації продуктів.
5. Дотримання графіка харчування учнів

1. Аналіз асортименту буфету  свідчить, що серед представлених назв та продуктів відсутні у реалізації бутерброд з сиром та ковбасою, хліб з маслом вершковим та сиром твердим, які виготовляються  на харчоблоці. Наявні цінники. Вироби власного виробництва становлять 35%  від загальної кількості продуктів харчування, які реалізуються через буфет.  Вагові норми дотримуються. Випічка не зберігається в індивідуальному упакуванні. Відповідно до калькуляції вказаного у щоденному меню та порції на виході (було зважено 10 порцій)  9  відповідають нормі.
2. Санітарно-гігієнічний стан обідньої зали, харчоблоку та підсобних приміщень задовільний. Здійснюється вологе прибирання, столи в обідній залі протираються після кожного прийому їжі, витирається пил. Столи накривають вчасно.
3. Асортимент шкільного буфету погоджено директором ТОВ «Дніпроспецторг-М» та затверджено директором закладу освіти.  Заборонених для продажу продуктів в асортименті немає.
4. Продукти харчування зберігаються відповідно до встановлених правил, враховується товарне сусідство. Швидкопсувні продукти зберігаються в холодильниках, де витримується температурний режим, ведеться графік його обліку. На відкритих продуктах є дата та час розпакування (на стікерах).
5. Харчування учнів здійснюється згідно графіку, затвердженого наказом ЗЗОШ №92 № 215р від 30.08.2019 «Про організацію харчування здобувачів освіти 1-11класів ЗЗОШ №92  у 2019/2020 н.р.». На момент перевірки безоплатне пільгове  харчування отримало – 69 учнів, з них: 3 - діти-сироти, 9 учнів з малозабезпечених сімей, 10 дітей з сімей учасників бойових дій, 47 учнів з особливими освітніми потребами.
Рекомендовано:
1. Не допускати порушень санітарно-гігієнічного стану їдальні.
2. Суворо дотримуватися переліку буфетної продукції, затвердженої СанПіН, не допускаючи продаж шкідливих для дитячого здоров’я продуктів.
3. Приймати продукти харчування, ретельно перевіряючи строки їх реалізації; зберігати відповідно встановлених правил.
4. Дотримуватися графіка харчування учнів.
5. Зберігати випічку в індивідуальному упакуванні.


За результатами перевірки було складено Акт громадського контролю за станом харчування.






Немає коментарів:

Дописати коментар