Незважаючи на те, що світ вперше про грейпфрут дізнався ще в XVII столітті, вчені досі відкривають у ньому нові особливості. Довгі роки жовто-помаранчевий плід вважався панацеєю від ожиріння, потім йому приписали жахливі властивості викликати онкологічні захворювання, незабаром знову назвали здоровим продуктом. Тільки в XXI столітті вченим вдалося більш точно дізнатися, чим корисний грейпфрут і що ж ховається під його шкіркою.
ЦІКАВО! У світі існує близько 20 видів грейпфрутів, які різняться смаком і кольором м’якоті: від білої до яскраво-рожевої. Однак цей екзотичний плід росте не тільки в країнах із тропічним кліматом. Його вирощують навіть на Чорноморському узбережжі Кавказу, а на честь збору врожаю 2 лютого влаштовують свято.
Корисні властивості грейпфрута: 10 доведених фактівДжерело вітамінів.
- Грейпфрут містить майже половину добової норми вітаміну С, завдяки чому широко використовується як натуральний продукт, що підтримує імунітет. Крім того, вітаміни в грейпфруті представлені рідкісним Р і незамінним А.Природний антидепресант.
- Ефірні олії, якими багатий фрукт, допомагають боротися зі стресом. Щоб підвищити працездатність і настрій, достатньо почистити руками один свіжий плід. Аромат подарує бадьорість і легкість.Засіб від «поганого» холестерину.
- Ці лікувальні властивості грейпфрута були детально вивчені в Єврейському університеті в Єрусалимі. Науково доведено, що пектин виводить із організму холестерин. З цією метою лікарі рекомендують їсти плоди з насиченою рожевою м’якоттю, у яких пектину набагато більше, ніж у світлих плодах.Допомога травленню.
- Користь грейпфрута для травлення криється у великій кількості рослинних волокон, які стимулюють роботу кишечника. Його рекомендують у профілактичних цілях при хронічних запорах.Чудовий антиоксидант.
- Антиоксиданти допомагають зберігати молодість і здоров’я організму. До таких диво-продуктів належать і грейпфрути. Каротиноїди, а також нарингенин у плодах ефективні в боротьбі з багатьма хворобами.Підтримка серця й судин.
- Грейпфрути містять багато калію, а це головний помічник у підтримці здоров’я серця та судин. Його рекомендують для профілактики атеросклерозу та серцевої недостатності. Протидіабетичний фрукт.
- Сучасним дослідникам вдалося на практиці довести унікальну властивість грейпфрутів знижувати рівень інсуліну в крові. Вся справа в нарингенині — антиоксиданті, який підвищує чутливість організму до інсуліну. У результаті фрукт допомагає підтримувати вагу й цукор у нормі.Профілактика гепатиту С.
- У наукових лабораторіях світу провели низку випробувань, і виявилося, що нарингенин на 80% знижує поширення вірусу гепатиту С. Поки що ці дослідження знаходяться на вивченні, але позитивний результат вже підтверджено. Поліпшення стану крові.
- Разом із печінкою та гранатовим соком сучасні лікарі рекомендують при недокрів’ї вживати грейпфрут. Корисність полягає в наявності тих самих антиоксидантів і каротиноїдів.Ефект при схудненні.
- Грейпфрутові дієти — це не міф. «Райські плоди» дійсно відіграють чималу роль у гонитві за бажаною фігурою. Вони не тільки поліпшують травлення і виводять «шкідливий» холестерин, а й допомагають контролювати апетит.
Немає коментарів:
Дописати коментар